logo
RNTV Live

TEHNOLOGIE: Aproximativ 40% dintre meserii vor fi afectate de impactul AI-ului

robot
Dudau Andreea Valentina

Fondul Monetar Internațional a difuzat un raport referitor la impactul inteligenței artificiale asupra muncii și lucrătorilor: REZULTATUL TE VA ȘOCA!

Aproximativ 40% dintre ocupații vor resimți influența inteligenței artificiale în diverse forme. Unii angajați vor experimenta o sporire a productivității, sprijiniți de tehnologia AI, în timp ce alții își vor vedea complet afectată locul de muncă. Aceste impacturi vor fi mai pronunțate în țările cu economii mai avansate, unde procentul ar putea atinge aproximativ 60%.

Totuși, impactul inteligenței artificiale va fi mai redus în cazul economiilor în curs de dezvoltare și al țărilor cu venituri reduse. De asemenea, conform aceluiași raport, se constată că inteligența artificială va accentua inechitățile sociale, motiv pentru care politicienii ar trebui să abordeze prompt această problemă pentru a preveni eventuale tensiuni sociale în viitor.
Inechitatea va izvorî din faptul că angajații cu salarii deja mari vor beneficia de asistența inteligenței artificiale în activitățile lor, în timp ce locurile de muncă cu venituri mai reduse ar putea fi eliminate și preluate de către tehnologia AI.

În același timp, procesul de reglementare a inteligenței artificiale întârzie să se concretizeze. În Uniunea Europeană, negocierile privind măsuri de protecție sunt încă în desfășurare, în timp ce Statele Unite nu au luat încă o decizie cu privire la necesitatea unei astfel de reglementări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor