logo
RNTV Live

Teatrul „Toma Caragiu” revine pe scena unui festival internațional / GALERIE FOTO

402659026_122121512486056892_8966267328377745939_n
Ștefan Petre

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești revine pe scena Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, cu spectacolul „Cântăreața cheală”, de Eugène Ionesco, regia Cristian Ban.

În această săptămână, teatrul ploieștean participă la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”. Reprezentația va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila” Pitești.

O incursiune aparte în universul lui Eugène Ionesco, spectacolul „ Cântăreața cheală” propune o privire critică, dar pigmentată cu umor și empatie, asupra absurdității vieții moderne. Textul oferă o perspectivă nouă asupra existenței de zi cu zi și încurajează un demers spre reflecție, într-o lume aparent lipsită de sens.

explică reprezentanții Teatrului „Toma Caragiu”.

Plasată sub semnul celebrării a 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei și aducând un omagiu influenței sale profunde asupra artei teatrale contemporane, ediția din acest an a festivalului omonim se desfășoară în perioada 4-26 noiembrie și are ca temă conceptul „Clasic. Modern. Absurd”.

Participarea la această ediție continuă seria prezențelor Teatrului „Toma Caragiu” la Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, după ce, anul trecut, spectacolele „Toxic”, de Bruce Kane, regia Florin Piersic Jr., și „Piatra din casă”, de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija, au încântat publicul piteștean.

Sursă: Ploiești.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor