Sursă foto: Facebook

Joi, Teatrul de Vară Capitol (cunoscut și sub numele de Grădina Alhambra) din sectorul 5 a fost închis temporar în urma unui control efectuat de autorități, care a scos la iveală o serie de nereguli. Controlul a fost declanșat ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor cu privire la organizarea unui concert la care urmau să participe mai mulți minori.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat decizia de a dispune implicarea viceprimarilor, alături de Poliția Locală Sector 5 – Direcția de Control, Serviciul Activități Comerciale și Serviciul Protecția Mediului, în efortul de a sprijini controlul efectuat de Poliția Economică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor la Teatrul de Vară Capitol (Grădina Alhambra).

Reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Consumatorilor au constatat că locația nu era potrivită pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergură și au identificat mai multe nereguli: băuturile erau depozitate pe jos, calitatea aerului era irespirabilă (din lipsa aparatelor de aer condiționat), iar tencuiala se desprindea de pe pereți, a precizat Primăria.

În urma constatărilor, evenimentul a fost suspendat, iar spațiul a fost închis temporar de către inspectorii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

În plus, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 a anunțat că va înainta o sesizare către Primăria Capitalei, Disciplina în Construcții și Ministerul Culturii cu privire la suspiciunea că s-au adus modificări neregulamentare asupra construcției, aceasta fiind situată într-o zonă protejată prin statutul de „construită protejată” Regina Elisabeta nr. 36, conform surselor.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a exprimat mulțumirile către toate autoritățile implicate, asigurându-se că și pe viitor vor exista colaborări similare pentru asigurarea respectării regulilor și normelor în interesele comunității, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *