Un taxi autonom Waymo al Google, vandalizat şi incendiat la San Francisco!

Un taxi autonom Waymo, care aparține grupului Alphabet, compania-mamă a Google, a fost vandalizat și incendiat de către mai multe persoane în acest weekend la San Francisco, California. Incidentul a avut loc în timp ce vehiculul circula prin oraș fără pasageri la bord. O purtătoare de cuvânt a Waymo a declarat pentru AFP că în ziua de sâmbătă, “un vehicul Waymo complet autonom traversa San Francisco când a fost înconjurat și vandalizat de o mulțime, cu geamuri sparte și un foc de artificii aruncat în interiorul său, provocând incendiul vehiculului”.

„Niciun pasager nu se afla în vehicul și nu s-au raportat răniți. Lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a gestiona situația de securitate”, a declarat purtătoarea de cuvânt. În imagini postate pe rețelele de socializare, se poate vedea un vehicul de marcă Jaguar, alb, oprit pe o stradă publică, într-o zonă aglomerată din cartierul chinezesc din San Francisco, unde aveau loc festivități legate de Anul Nou chinezesc. În mulțime, câțiva indivizi îmbrăcați în negru sparg geamurile, unul dintre ei folosind un skateboard.

Alte înregistrări video arată că după vandalizare, vehiculul a fost marcat cu inscripții, iar focuri de artificii au fost detonate în interiorul său, provocând un incendiu spectaculos, care a produs un nor de fum dens. După ce incendiul a fost stins, taxiul a rămas distrus.

Cu câteva zile înainte de acest incident, o biciclistă a fost ușor rănită după ce a fost lovită de un alt taxi Waymo, tot la San Francisco, conform presei americane.

San Francisco este cunoscut drept un laborator pentru testarea vehiculelor autonome. Cu toate acestea, dezvoltarea lor este mai încetinită decât era anticipat. Compania de vehicule autonome Cruise, o filială a gigantului american General Motors, și-a suspendat activitățile la sfârșitul lunii octombrie, după mai multe accidente și retragerea autorizațiilor de operare în California.

Compania opera taxiuri electrice autonome în mai multe orașe americane. Sistemul de conducere asistată Autopilot al Tesla, la nivelul 2, a fost criticat pentru faptul că le oferă șoferilor falsa impresie că mașina se conduce singură, ceea ce crește riscul de accidente.

Conform cotidianului american The Washington Post (WP), care a dezvăluit în iunie datele Agenției Naționale pentru Siguranța Traficului pe Drumuri din SUA (NHTSA), modul Autopilot al Tesla a fost implicat în 736 de accidente soldate cu 17 decese în Statele Unite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *