Românii se confruntă cu un șoc major în ceea ce privește noile taxe, de data aceasta, nu pe muncă, ci pe soare. Deși România se confruntă deja cu cel mai ridicat nivel de impozitare a muncii în UE, se pare că acum suntem pe cale să suportăm și o „taxă pe soare”.

În ciuda asigurărilor repetate din partea Guvernului că nu va fi implementată o așa-numită „taxă pe soare”, informații recente dezvăluie că Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pare să pregătească infrastructura pentru taxarea autoconsumului, iar factura va fi suportată de prosumatori.

Procesul de obținere a certificatului de racordare ca prosumator impune acum adăugarea unui tablou sigilabil cu siguranțe suplimentare. În acest tablou, urmează să fie instalat un contor special pentru măsurarea autoconsumului. Cu toate acestea, reprezentanții Asociației Prosumatorilor și a Comunităților de Energie afirmă că în unele cazuri contorul a fost deja instalat fără să fie aduse la cunoștința prosumatorilor informații cu privire la rolul acestuia sau beneficiile acestui sistem.

Se pare că situația este una de premeditare și negare. Guvernul a creat deja cadrul legal necesar, în timp ce ANRE a început să pregătească infrastructura pentru această taxare, în ciuda negărilor autorităților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *