Târgul Național pentru Meșteșugari și Artizanat 2024 debutează la Ploiești se deschide în curând pentru toți doritorii! Joi, 24 octombrie , la ora 15:00, la Palatul Culturii din Ploiești, va avea loc deschiderea oficială a Târgului Național pentru Meșteșugari și Artizanat, eveniment dedicat promovării și susținerii meșteșugarilor și artizanilor din România. Evenimentul va fi inaugurat de ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Târgul se va desfășura în perioada 24-26 octombrie 2024, între orele 10:00 și 19:00, și va oferi vizitatorilor o expoziție cu vânzare a produselor artizanale realizate de meșteșugari din toată țara. Pe lângă această expoziție, vor fi organizate ateliere de lucru în care meșteșugarii vor prezenta procesele de realizare a produselor tradiționale, oferind demonstrații practice.

Scopul târgului este de a sprijini comunitatea de artizani și de a facilita accesul acestora la noi piețe, contribuind în același timp la conservarea tradițiilor românești și la promovarea patrimoniului cultural național. Evenimentul se dorește a fi un punct de întâlnire între trecut și viitor, punând în valoare priceperea și talentul meșteșugarilor români.

Publicul larg este invitat să participe la acest târg, care își propune să fie o adevărată sărbătoare a tradiției și meșteșugului autohton.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews