logo
RNTV Live

Târgul de Crăciun din București aduce trafic restricționat pe mai multe străzi

trafic-restrictii-bucuresti-18840316
Tudor Teodora

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că va fi impusă restricții de trafic în zona Pieței Constituției, unde se va desfășura Târgul de Crăciun București, în intervalul 30 noiembrie – 26 decembrie. Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, evenimentul “Târgul de Crăciun București – Bucharest Christmas Market” va avea loc zilnic între orele 10:00-23:00.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în zilele de 30 noiembrie și 1, 2, și 3 decembrie, între orele 16:00-2:00, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Libertății, între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, și pe Bd. Unirii, în ambele sensuri, între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Libertății (inclusiv cele două bretele adiacente).

În zilele de 1 și 2 decembrie, se va restricționa prima bandă de circulație de pe Bd. Libertății, pe segmentul între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 septembrie, începând cu ora 6:00, până la data de 3 decembrie, ora 23:00.

În plus, în zilele de 8-10 decembrie, 15-17 decembrie, 22-26 decembrie, între orele 16:00-2:00, traficul rutier se va restricționa pe Bd. Unirii, în perimetrul cuprins între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente), cu traversarea permisă în Piața Unirii pe Splaiul Independenței.

Dacă se anticipează un flux mare de spectatori, se va restricționa treptat și traficul rutier pe Bd. Libertății, între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a bloca intrările principale în Palatul Parlamentului.

În perioada 30 noiembrie-27 decembrie, se va limita traficul rutier pe banda III de circulație a bretelelor adiacente parcării din Piața Constituției.

Pentru siguranța participanților, vor fi instalate temporar 3 treceri de pietoni în zona Pieței Constituției, două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie în apropierea Ministerului Mediului și una pe breteaua dinspre Bd. Unirii, în apropierea Ministerului de Finanțe.

Brigada Rutieră recomandă rute ocolitoare:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria;
  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Națiunile Unite – Spl. Independenței;
  • Calea Călărașilor – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Str. Izvor;
  • Bd. Unirii – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie.

Pietonilor li se recomandă să folosească trotuarele, să traverseze doar în locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului, după ce s-au asigurat corespunzător, iar conducătorii auto să acorde prioritate pietonilor.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor