logo
RNTV Live

Târgu Jiu: reabilitarea Secției Chirurgie 1 este accelerată în urma infiltrării apei de ploaie prin tavan

medici-spital
Dudau Andreea Valentina

Datorită ploilor din ultimele zile, apa s-a infiltrat prin tavanul Secției Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Ca urmare, s-a demarat procesul de relocare a pacienților pentru a permite începerea lucrărilor de reabilitare. Deși secția era deja inclusă într-un program de modernizare, decizia de a muta pacienții mai devreme a fost luată în contextul infiltrării apei de ploaie în interiorul clădirii!

Conform unui comunicat emis de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație corespunzătoare, aflate la etajul 2 al clădirii de pe strada Tudor Vladimirescu, vor intra într-un proces de reabilitare energetică.

Relocarea acestei secții la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, a început începând cu data de 23 aprilie 2024, cu o reducere semnificativă a numărului de paturi disponibile (43 de paturi în prezent, dintr-un total de 78 pentru ambele secții). Drept consecință, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate la cazurile de urgență.

S-au trimis notificări informative și solicitări de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj și din zonele învecinate, în vederea preluării cazurilor care nu pot fi gestionate de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu până la finalizarea lucrărilor.

În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, au avut loc infiltrări prin plafonul celor două săli de operație, amplasate deasupra a două terase. Cu toate acestea, apa care a pătruns nu a afectat echipamentele medicale din sălile de operație.

Este important de menționat că garda medicală a fost asigurată de personalul medical al Secției Chirurgie Generală 2 începând cu data de 23 aprilie 2024, iar intervențiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operație de la etajul 3 corespunzătoare acestei secții. Începând de dimineață, echipele de intervenție lucrează la remedierea situației de urgență.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, atât Secțiile Chirurgie 1, cât și Chirurgie Generală 2, împreună cu sălile de operație aferente, vor intra într-un proces amplu de modernizare și reabilitare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor