logo
RNTV Live

Tănase Stamule (PNL): Marcel Ciolacu a avut divergențe cu sistemul educațional și nu acordă importanță profesorilor

tanase_stamule
Iorgu Theo

Tănase Stamule, membru al Partidului Național Liberal, afirmă că premierul Marcel Ciolacu încearcă să pună piedici creșterii salariilor profesorilor, invocând faptul că acesta a avut “divergențe cu sistemul educațional și nu acordă prea multă importanță dascălilor.”

”Deși parte a pactului pentru educație, prin care s-a promis creșterea cu aproximativ 2000 de lei a salariului pentru profesori începând cu 1 ianuarie 2024, premierul Ciolacu sabotează pe toate canalele această promisiune.

Primul pas pe care l-a făcut cu mâna preaeducaților Budăi și Bucura-Oprescu, cele două minuni socialiste de la Ministerul Muncii a fost sabotarea legii salarizării unice. În numele creșterii nesustenabile a pensiilor a sacrificat toți ceilalți angajați la stat, amânând prin extensiile sale finalizarea legii.

Al doilea pas este propunerea de doar 5% creștere salarială propusă de la cancelaria primului ministru profesorilor pentru 2024. Această creștere este de fapt o tăiere a salariilor, fiindcă nu acoperă nici măcar inflația din 2023.

Al treilea pas este aruncarea bombei cu creșterea pensiilor, împotriva intereselor tuturor celorlalte categorii de bugetari, mai ales ale cadrelor didactice.

Un premier responsabil echilibrează ponderat toate problemele din sistem și nu rezolvă una crescând alta.

Privind CV-ul educațional al premierului Ciolacu, ne dăm seama imediat că a fost întotdeauna certat cu școala și că nu dă doi bani pe dascălii României. Problema pe fond este că la vârful palatului Victoria s-a copt o strategie politică prin care dascălii sunt profund dezavantajați, afectând astfel generațiile viitoare ale României.”, scrie Tănase Stamule.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor