O tânără a fost atacată și târâtă de un urs în această dupá-amiaza în zona cascadei Caraiman, un loc frecventat de turiști. Incidentul a avut loc în timp ce tânăra se afla în plimbare, a fost surprinsă de animalul sălbatic.

Martorii au relatat că ursul a apărut brusc din pădure și a atacat-o pe tânără, târând-o câțiva metri înainte ca acesta să fie speriat și alungat de alți turiști aflați în zonă. În acest moment fata este căutata de echipe de salvatori care speră să fie găsită în viață! Intervine și elicopterul SMURD Brașov.

Imediat după incident, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza populația cu privire la prezența urșilor în zonele populate din zona respectivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Autoritățile fac apel la toți cetățenii să respecte indicațiile primite prin mesajul RO-ALERT și să semnaleze imediat orice altă apariție a animalelor sălbatice. De asemenea, se recomandă evitarea hrănirii urșilor și depozitarea corespunzătoare a deșeurilor pentru a nu atrage animalele în zonele locuite.

Incidentul readuce în discuție problema conviețuirii oamenilor cu animalele sălbatice, o problemă tot mai frecventă în zonele montane ale României. Autoritățile locale și naționale sunt în căutarea unor soluții pe termen lung pentru a asigura siguranța cetățenilor și a proteja fauna sălbatică.