Featured Video Play Icon

Un tanar cu opt clase şi o condamnare la activ a reusit sa ii pacaleasca pe poliţiştilor prahoveni. Dupa ce si-a cumparat de pe internet costum de om al legii si o insigna s-a dat drept unul de-al lor aproape doi ani. In acest mod a mers la razii, la cercetări, ba chiar a interogat şi martori. Când însă a început să ceară favoruri pentru a rezolva anumite dosare , pe numele sau au început să apara plângeri. Acum anchetatorii sunt de parere ca a beneficiat de sprijin din partea unui poliţist real, care poartă acelaşi nume.

Fără sa aiba o minima pregătire, insa cu un curaj iesit din comun, tanarul de 25 de ani devenise o prezenţă constanta in cadrul actiunilor poliţiştilor din Prahova. Iar atunci cand politistii cu acte-n regula erau suspiciosi le explica faptul ca este de la Direcţia de Operaţiuni Speciale. Barbatul a actionat intr-un mod profesionist. O arata si datele din ancheta, dupa ce la perchezițiile care au avut loc intr-un complex rezidențial din Ploiesti, în care locuia cu chirie, oamenii legii au gasit o uniformă de poliţist, un pistol, o legitimație dar si o statie din acelasi model de stație folosită de agenti in misiuni.

Faptele ilegale au fost comise de catre tanarul de 25 de ani inca din 2022, arata ancheta. Individul cerea favoruri de la diferiţi cetăţeni şi, ca să fie de incredere prezenta o insignă, dar falsa. Semana cu cea de politist, dar de fapt era una de membru în Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor.

Avea, asadar, uniformă şi insigna cumpărate cel mai probabil de pe internet, Oprea fara retineri şoferi în trafic, le cerea documentele şi percheziţiona maşinile. In cazul unui copil de 13 ani, pe care l-a prins la volan, l-a ameninţat că il va interna într-un centru social. Intr o alta cauza, cand a fost spartă o sală de sport, a mers la caz cu un alt agent şi a audiat martori.

Politistul despre care se stie ca l-ar fi ajutat era lucrator al Sectiei 3 de poliţie din Ploiești, spun surse din randul anchetatorilor. Omul legii ce poarta acelasi nume ca al individului ar fi declarat ca si el a fost inselat de tanarul cercetat in cauza. Pentru complicitatea sa agentul de politie a fost suspendat din funcţie. Astfel a si fost plasat în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ancheta mai arata ca falsul poliţist are doar opt clase. In plus, este si condamnat pentru o abatere la regimul rutier. Chiar daca nu are carte de munca putea sa plateasca o chirie 500 de euro pe lună şi se plimba frecvent cu masini de lux, pe care le inchiria. Iar ilegalitatile pe care le-a coomis nu s-ar fi oprit aici. Datele arata ca ar fi pacalit doua foste iubite cu sume mari de bani. Una dintre ele medic stomatolog, iar cealaltă studentă la Medicină. Barbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru înşelăciune, uzurparea de calităţi oficiale şi instigare la abuz în serviciu. A contestat această măsură iar marți s-a dat termen la Tribunal Prahova.

By Costin