logo
RNTV Live

Taifunul Lan a zguduit Japonia! 900 de zboruri anulate și sute de case rămase fără curent

furtuna
Constantin Corina

Aproape 900 de zboruri în Japonia au fost anulate și 240.000 de persoane au primit ordin să se mute în siguranță, în timp ce un taifun cu mișcare lentă a traversat insula principală a Japoniei, Honshu.

Autoritățile au emis avertismente de inundații și alunecări de teren în timp ce râurile se ridicau până la vârful malurilor lor, cu părți ale unor poduri spălate. Tornadele s-au format în mai multe zone, dar nu au provocat pagube majore.

Spre seară, centrul furtunii – care slăbise până la puterea furtunii tropicale – se apropia de Marea Japoniei, deși meteorologii au avertizat că sunt încă posibile ploi concentrate pe o zonă largă.

A continuat să se miște încet, cu aproximativ 15 kilometri pe oră (9,3 mph), crescând potențialul de inundații, deoarece ploaia a năpustit în aceleași zone pentru o lungă perioadă de timp. Părți din centrul Japoniei au înregistrat 585 mm (23 inchi) de ploaie în intervalul de 24 de ore până la 7:00 p.m. (1000 GMT).

Cosmonautul rus Dmitri Petelin a filmat mișcarea Taifunului Lan peste Japonia de pe ISS.

Șase prefecturi din Japonia au primit ordin de evacuare din cauza taifunului.

„Precipitațiile pe care le întâmpinăm sunt fără precedent”, a declarat Satoshi Sugimoto, directorul diviziei de prognoză a agenției meteorologice, în timpul unei conferințe de presă marți după-amiază.

„Deoarece există o amenințare iminentă la adresa vieții, este esențial să vă asigurați imediat siguranța.”

De asemenea, orașul a emis o „asigurare de siguranță în caz de urgență” de cel mai înalt nivel posibil, care afectează peste 1.000 de gospodării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor