Sursă foto: Câmpina TV

La Câmpina se desfășoară chiar acum o tabără internațională de pictură, sub genericul „Pe urmele lui Grigorescu”. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Geo Bogza”, Primăria și Consiliul Local Câmpina, cu sprijinul Casei Tineretului.

După succesul taberei de pictură pentru copii, municipiul prahovean se bucură acum de o tabără cu pictori cunoscuți la nivel internațional, în perioada 22-28 iulie.

Participanții pot fi văzuți prin oraș, în diverse spații publice, iar câmpinenii au ocazia să vadă procesul de realizare a unui tablou.

12 pictori s-au alăturat demersului din Câmpina. Este vorba despre Victor Hristov și Vladimir Lozovanu (Cimișlia – Republica Moldova), Natalia Ariton și Ion Ciută (Cahul – Republica Moldova), Cornelia Mărgean și Emine Tokmakia (Turcia), Rumen Rainov și Emil Dimitrov Paralyuzov (Bulgaria), în vreme ce România este reprezentată de George Păunescu și Dorin Apreutesei (București), Mihaela Baltag și Gabriel Dima (Câmpina).


Vineri, 28 iulie, în ultima zi a taberei, este programat de la ora 13.00, în Parcul Regele Mihai I (sau la Casa de Cultură, în funcție de condițiile meteo) vernisajul expoziției, lucrările realizate în cadrul acestei tabere urmând să rămână în patrimoniul local.

Sursă: Câmpina TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *