Sursă foto: Ziarul Lumina

În perioada 7-16 iulie 2023 s-a desfășurat, la mănăstirea prahoveană Suzana din satul cu același nume, cea de-a 7-a ediție a Taberei de vară „Justinian Marina”.

Tema taberei a fost „Tineri voluntari creștini în sprijinul monahiilor vârstnice”. Cei 20 de tineri participanți, având vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani și provenind din Ploiești, Urlați, Blejoi (județul Prahova) și din București, au ajutat monahiile la treburile gospodărești, precum căratul și aranjatul lemnelor, strângerea fânului, adunatul plantelor de ceai și ciupercilor de sezon.

Totodată, tinerii din tabără au luat parte și la activități duhovnicești, cum ar fi catehezele susținute de pr. Anton Savelovici, coordonatorul ASCOR Ploiești; de pr. Bogdan Georgescu, coordonator LTCOR Blejoi; de pr. Dragoș Isbășoiu de la parohia prahoveană Loloiasca și de pr. Aurelian Oprescu de la Parohia Bătrâni, județul Prahova.

Activitățile recreative, culturale și sportive nu au fost nici ele uitate: tinerii s-au bucurat să aibă, pe parcursul șederii la Suzana, drumeții montane (Muntele Roșu, Vârful Ciucaș); ateliere de pictură pe sticlă, activități sportive, vizite la alte așezăminte monahale prahovene (Mănăstirea Cheia, Mănăstirea Crasna, Mănăstirea Zamfira) și muzee.

Tabăra a fost organizată de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Ploiești, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români (LTCOR) – filiala Blejoi.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *