logo
RNTV Live

Sute de oameni au fost evacuați în Indonezia în urma erupției vulcanului Ruang

unnamed
Dudau Andreea Valentina

Indonezia a fost martora evacuării a sute de persoane în urma erupției vulcanului Ruang. Lavă și nori de cenușă au fost proiectați în atmosferă, iar nivelul de alertă a fost crescut!

Cel puțin 800 de persoane din provincia indoneziană Sulawesi de Nord au fost evacuate în urma mai multor erupții ale vulcanului Ruang, care de câteva zile aruncă lavă și nori de cenușă în atmosferă, a anunțat miercuri agenția de vulcanologie a țării. Vulcanul, situat pe insula Ruang, la aproximativ 100 de kilometri de capitala provincială Manado, a erupt de mai mult de trei ori începând de marți.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai înalt nivel ca urmare a creșterii activității, a declarat pentru Reuters un oficial de la Centrul de Vulcanologie și Atenuare a Riscurilor Geologice (PVMBG) din Indonezia.

Erupțiile Muntelui Ruang au fost declanșate de cutremurele recente de pe insulă, muntele emițând nori fierbinți periculoși și “explozivi” până la o înălțime de 1,8 kilometri în atmosferă, a precizat oficialul.

“Trebuie să eliberăm insula pentru că anticipăm că ar putea avea loc mai multe erupții. Nu este permisă nicio activitate pe o rază de patru kilometri de crater”, a afirmat oficialul.

Imagini obținute de Reuters au arătat fluxuri de lavă roșie care curg pe munte, reflectate în apele de sub el, și nori de cenușă gri deasupra craterului său.

Pe insula Ruang locuiesc aproximativ 838 de locuitori, dintre care majoritatea au fost acum evacuați pe cea mai apropiată insulă, Tagulandang, a declarat Heruningtyas.

Indonezia se întinde de-a lungul așa-numitului “Inel de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică ridicată care se află deasupra mai multor plăci tectonice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor