logo
RNTV Live

Susținerea lui Ciucă a fost răsplătită. Oficialul a primit ordinul eparhial „Crucea Bucovinei”

nicolae-ciuca-ordinul-eparhial-crucea-bucovinei-voronet-850694
Andrei-Vlăduț Gușter

Nicolae Ciucă, în calitate de Președinte al Senatului, a fost decorat cu ordinul eparhial „Crucea Bucovinei” într-o ceremonie care a avut loc la Mănăstirea Voroneț. Această informație a fost furnizată de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

„În biserica mare a mănăstirii cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă’ a avut loc un ceremonial în cadrul căruia Nicolae Ciucă a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, cea mai înaltă distincţie a eparhiei, Ordinul ‘Crucea Bucovinei’, înmânată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul”, conform surselor.

Nicolae Ciucă a primit mulțumiri din partea Înaltului ierarh pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe Române.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: „Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut, şi în calitate de premier, şi în calitatea pe care o aveţi acum, pentru toţi românii. În chip deosebit vă mulţumim pentru ajutorul, susţinerea pe care aţi arătat-o dintotdeauna Bisericii Ortodoxe Române, şi în chip special Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.”

Nicolae Ciucă a exprimat recunoștință pentru onoarea primită și a evidențiat că este responsabilitatea fiecăruia să se angajeze în sprijinirea principiilor și valorilor creștin-ortodoxe românești.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului: „Chiar nu mă aşteptam. N-am făcut altceva decât să ajut atât cât de mult am putut. Am considerat că prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim şi să susţinem unul din stâlpii de bază ai naţiunii române.

Şi aşa cum a prezentat maica stareţă aici tot ceea ce s-a întâmplat, de la decizia de a construi această mănăstire până astăzi, şi noi ne bucurăm şi ne mândrim că, iată, avem monumente unicat în lume, tot la fel cred că trebuie ca fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generaţiile care vin. Vă mulţumesc încă o dată, sunt onorat!”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor