Consiliul Județean Prahova s-a asociat cu 61 de localitati prahovene cu scopul de a accesa fonduri europene pentru productia de curent electric din surse regenerabile. Se doreste astfel si reducerea emisiilor de carbon in atmosfera generate de sectorul energetic si imbunatatirea calitatii mediului.

Consiliul Județean Prahova pregătește documentația necesară pentru depunerea unei solicitări importante de finanțare europeană.  Este vorba despre fonduri ce pot fi folosite pentru investiții în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Judetul Prahova a elaborat trei parteneriate cu un număr total de 61 de localități. Fiecare comunitate astfel creată poate atrage 10 milioane de euro.

Printr-o astfel de finanțare, instituțiile publice partenere vor putea să își acopere, total sau parțial, consumul clădirilor publice din surse de energie regenerabilă pentru școli, grădinițe, spitale și alte locuri de consum publice importante pentru cetățeni.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *