logo
RNTV Live

Surprize ascunse în pliculețe: Utilizări neașteptate pentru saculețele cu biluțe de dioxid de siliciu

silica_gel
Theo Tănăsescu

Biluțele de siliciu sunt incluse într-o pungă în momentul achiziționării de pantofi, genți sau telefoane. Acestea conțin dioxid de siliciu, un agent deshidratant non-toxic, menit să absoarbă umiditatea din jurul lor.

Principalul scop al dioxidului de siliciu este să absoarbă excesul de umiditate și să prevină formarea mucegaiului sau a bacteriilor. De asemenea, acest compus ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din spațiile în care este folosit.

Cu toate acestea, săculețele cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi utile în diverse moduri surprinzătoare în viața de zi cu zi.

Ele pot fi folosite pentru a usca aparatele electronice, cum ar fi telefoanele mobile și aparatele auditive. Datorită proprietăților lor de absorbție a umidității, plicurile cu siliciu sunt eficiente în această privință.

Pentru a salva un telefon mobil care a fost scăpat în apă, acesta poate fi plasat într-o pungă etanșă împreună cu plicurile de gel și lăsat să acționeze timp de 24 de ore. Același proces poate fi aplicat și pentru a salva aparatele auditive.

Ajută la prevenirea umezelii anumitor produse alimentare Chiar dacă gelul de siliciu nu este destinat consumului uman, el este util în menținerea uscăciunii pentru produsele alimentare care trebuie să rămână uscate întotdeauna, precum biscuiții, pesmeții, făina, nucile, etc.

Protejează medicamentele de deteriorare Medicamentele pot fi afectate negativ de umiditate, ceea ce le poate deteriora. Pentru a preveni acest lucru, puteți utiliza pliculețele cu dioxid de siliciu în cutia cu medicamente, pentru a menține un mediu uscat.

Menține mâncarea animalelor de companie proaspătă Dacă achiziționați hrană în cantități mai mari pentru animalul dumneavoastră de companie, pentru a evita deteriorarea acesteia din cauza umezelii, puteți folosi pliculețele cu dioxid de siliciu pentru a menține produsele uscate.

Protejează bijuteriile și tacâmurile din argint Umiditatea poate duce la înnegrirea și pătarea bijuteriilor sau a tacâmurilor din argint. Acestea pot fi protejate de deteriorare prin păstrarea lor împreună cu pliculețele cu dioxid de siliciu, care ajută la menținerea uscăciunii și a calității acestora.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor