Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni grave legate de traficul de droguri. Măsura a fost luată în urma unor investigații care au relevat activități suspecte desfășurate de cei doi.

Astăzi, procurorii au dispus reținerea celor doi inculpați, suspectați de trafic de droguri de risc și mare risc. Acțiunea a fost precedată de o serie de investigații care au indicat implicația lor în vânzarea ilegală de substanțe interzise.

Potrivit probatoriului, unul dintre inculpați a fost surprins în flagrant în ziua anterioară, după ce a vândut cantități semnificative de droguri, inclusiv un kilogram de canabis, aproximativ 20 de grame de cocaină și 99 de comprimate de ecstasy, în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, pe parcursul lunii ianuarie 2024, acesta ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de canabis, 10 grame de cocaină și 50 de comprimate ecstasy, pentru suma de 7.200 lei. Se pare că o parte din drogurile vândute au fost procurate anterior de la cel de-al doilea inculpat implicat în caz.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și pe raza județului Teleorman, au fost descoperite și ridicate dovezi relevante, printre care peste 100 de grame de canabis, semințe de canabis, comprimate și substanțe pulverulente, precum și sume de bani în valută și lei. Autoritățile au confiscat, de asemenea, cântare de precizie și alte obiecte relevante pentru activitatea infracțională.

Procurorii au solicitat arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile, iar activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare strânsă cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Este important de menționat că toate persoanele implicate în procesul penal beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție, iar desfășurarea anchetei se realizează în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *