logo
RNTV Live

Sunetele produse atunci când ecranul este atins pot fi folosite pentru a recrea amprentele

f32b94be-a20f-4dab-801c-075ce9a64f81
Dudau Andreea Valentina

Sunetele generate atunci când utilizatorii ating ecranele dispozitivelor lor pot fi utilizate pentru a recrea amprentele folosite pentru autentificarea pe smartphone-uri și alte dispozitive!

Un echipa de cercetători americani și chinezi a emis o avertisment privind posibilitatea recreării amprentelor degetelor pe baza sunetelor generate de swipe-urile efectuate pe ecranele dispozitivelor electronice. Studiul lor recent, publicat în acest sens, evidențiază faptul că mișcarea degetului pe ecran poate emite sunete caracteristice, care pot fi folosite pentru a reconstitui amprentele degetelor și ulterior pentru a debloca dispozitivele. Testele realizate au arătat că, la cea mai înaltă setare de securitate FAR (Rata falselor acceptări), cercetătorii pot ataca cu succes până la 27,9% din amprentele parțiale și 9,3% din amprentele complete în doar cinci încercări.

Pentru a demonstra acest fenomen, cercetătorii au dezvoltat un instrument numit PrintListener, care utilizează algoritmi pentru pre-procesarea semnalelor audio brute, transformându-le apoi în amprente sintetice.

Descoperirea lor ar putea contribui la îmbunătățirea securității autentificării cu amprente, care este din ce în ce mai răspândită. Se estimează că până în 2023, această industrie va ajunge să valoreze aproape 100 de miliarde de dolari.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor