Sursa: bbc.com

Sud-coreenii au devenit mai tineri cu un an sau doi, deoarece o nouă lege aliniază cele două metode tradiționale de numărare a vârstei ale națiunii la standardele internaționale.

Sud-coreenii au devenit mai tineri cu un an sau doi, pe măsură ce o nouă lege aliniază sistemul național de numărare a vârstei la standardele internaționale. Legea anulează un sistem vechi de secole care consideră sud-coreenii vârsta de un an la naștere, numărând timpul în pântece.

Aceasta înseamnă că, de exemplu, începând cu 28 iunie 2023, o persoană născută la 29 iunie 2003 are 19 ani în sistemul internațional, 20 în sistemul „vârsta de numărare” și 21 în sistemul „vârsta coreeană”.

Întreaga populație a îmbătrânit, de asemenea, cu un an în fiecare prima zi a lunii ianuarie, în locul zilei de naștere în vechiul sistem. Trecerea la numărarea vârstei în funcție de data nașterii a intrat în vigoare miercuri.

Președintele Yoon Suk-yeol a insistat puternic pentru schimbare când a candidat pentru funcții anul trecut. Metodele nestandardizate de numărare a vârstei au creat „costuri sociale și economice inutile”, a spus el.

Sud-coreenii nu vor trebui să actualizeze nici un document sau un act de identitate, deoarece vârsta utilizată pentru formularele guvernamentale se bazează pe sistemul internațional, la fel ca și pentru pensionare, primirea unei pensii și vot. Serviciul militar obligatoriu și admiterea la școală urmează vârsta calendaristică care ia în considerare anul nașterii.

„Cheia este când copiii sunt eligibili să cumpere țigări”, a spus Gye Sang Hyuk, care conduce de 20 de ani un magazin de proximitate chiar lângă Seul. Funcționarii vor verifica în continuare anul nașterii ca de obicei, a spus el. Trei sferturi dintre coreeni au dorit schimbarea, potrivit unui sondaj Hankook Research din ianuarie 2022.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *