logo
RNTV Live

STUDIU: Consumul zilnic de marijuana este mai frecvent decât consumul zilnic de alcool în SUA

a-man-holding-a-marijuana-leaf
Constantin Corina

Un număr tot mai mare de americani raportează consumul zilnic și aproape zilnic de marijuana, depășind acum ponderea celor care consumă alcool cu aceeași frecvență, conform unei noi analize.

În 2022, aproximativ 17,7 milioane de persoane au consumat zilnic sau aproape zilnic marijuana, în timp ce 14,7 milioane au raportat același comportament pentru alcool. Este pentru prima dată în ultimii treizeci de ani când consumul zilnic de marijuana depășește consumul de alcool, conform unei analize publicate miercuri, bazate pe datele din Sondajul Național privind Consumul de Droguri și Sănătate.

Analiștii au observat că, deși un număr „mult mai mare” de oameni consumă alcool în comparație cu marijuana, consumul frecvent de alcool este mai rar. În 2022, consumatorul mediu de alcool a raportat că a băut între patru și cinci zile pe parcursul lunii precedente, în timp ce utilizatorii de canabis au raportat o medie de 15-16 zile.

Analiza a constatat că, din 1992 până în 2022, rata consumului zilnic sau aproape zilnic de marijuana a crescut de 15 ori.

Cercetările indică faptul că utilizatorii frecvenți sunt mai predispuși să devină dependenți de marijuana, a declarat dr. David A. Gorelick, profesor de psihiatrie la Universitatea din Maryland School of Medicine, care nu a fost implicat în studiu.

Numărul mare de utilizatori zilnici sugerează că tot mai mulți oameni sunt expuși riscului de a dezvolta consum problematic de canabis sau dependență, a adăugat Gorelick.

„Utilizarea de înaltă frecvență crește, de asemenea, riscul de a dezvolta psihoză asociată canabisului”, (o afecțiune gravă în care o persoană pierde contactul cu realitatea), a spus el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor