logo
RNTV Live

Studenții de la Universitatea de Educație Fizică și Sport din București au declanșat o grevă generală, acuzând instituția că a colectat bani ilegal sub pretextul unor lucrări de reparații la cămine.

OIP
Constantin Corina

Studenții de la UNEFS (Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport) București au anunțat că, începând de astăzi, 23 octombrie, nu vor mai intra la cursuri, cerând condiții mai bune în cămine și restituirea banilor „încasați ilegal” de universitate de la studenți sub pretextul unor reparații la cămine.

Liga Studenților din UNEFS a anunțat duminică seară pe Facebook că greva va fi de durată nedeterminată. Conducerea universității a răspuns la anunț, declarând că greva este ilegală. Detalii suplimentare pot fi găsite în știrea menționată.

Studenții au transmis însă că merg mai departe cu acest demers. „Doar uniți în aceeași direcție putem rezolva toate problemele”, a spus Liga Studenților UNEFS.

„În cazuri justificate, Liga studenților poate declara grevă, în conformitate cu prevederile legale. Până la acest moment conducerea U.N.E.F.S. apreciază că acesta este declarată cu nerespectarea legii, urmând a face demersurile necesare în vederea stabilirii nelegalitații/legalității de către instanța competentă”, a transmis Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, pe Facebook.

Revendicările studenților de la UNEFS cuprind următoarele puncte:

  1. Îmbunătățirea condițiilor de trai din căminele UNEFS, incluzând acces la apă caldă, eliminarea infestării cu gândaci, furnizarea de săli de lectură și bucătării utilate.
  2. Restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenți din cămin, sub pretextul unui “fond de reparații”.
  3. Restituirea sumelor încasate de la studenți sub forma unui supliment de hrană pentru stagiile obligatorii desfășurate la bazele didactice Parâng și Eforie Nord.
  4. Identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor responsabile pentru neutilizarea a peste 5.000.000 de lei (un milion de euro) din fondul de burse în ultimii 6 ani și corectarea erorilor.
  5. Restituirea sumelor încasate de la studenți prin majorarea taxei de studiu în timpul ciclului de studiu.
  6. Respectarea condițiilor contractuale din proiectul POCU/626/6.13/133208 și efectuarea plăților restante către studenți, absolvenți și cadre didactice care nu au primit plăți de mai bine de un an.

Aceste revendicări au stat la baza declanșării grevei generale de către studenți la Universitatea de Educație Fizică și Sport din București. Detalii suplimentare pot fi găsite în știrea menționată.

„Acestea sunt o mică parte dintre problemele semnalate de noi anterior și care nu au primit o rezolvare. Studenții care intră în grevă generală vor semna adeziunea la acest eveniment și nu vor intra la orele desfășurate în universitate (cursuri, lucrări practice, seminarii, stagii)”, precizează Liga studenților UNEFS.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.



bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor