logo
RNTV Live

Strada din fața sediului de Poliție Slănic s-a surpat!/ Galerie Foto

Slanic-4
Erika Stoica

Situație alarmantă în Slănic Prahova! O parte a străzii 23 August din oraș s-a surpat joi dimineață! Este vorba despre o stradă care se află chiar în fața sediului Poliției. Cel mai probabil, situația este generată de zăcământul de sare pe care se află orașul. Primarul Costea Daneluș a informat deja verbal ISU Prahova și Instituția Prefectului, urmând să transmită și adresele scrise privind prăbușirea terenului.

Locuitorii din zona afectată sunt îngrijorați de amploarea surpării, unii dintre ei menționând că apa din Baia Baciului și Baia Roșie ar fi pătruns efectiv în pământ. Această situație vine în contextul apariției crăpăturilor în sol la finalul anului trecut, care au afectat gospodării și case într-o altă zonă a orașului.

”Deocamdată, în situația de față, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să știm ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiștii. Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a trimis la fața locului reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova pentru evaluarea situației și identificarea măsurilor necesare de intervenție și prevenție.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor