Stop traficului de fiinţe umane. „Cere ajutor! Fii un ajutor!”! Statisticile arată că peste 77 % dintre victimele traficului de fiinţe umane sunt persoane de sex feminin, 42,8 % fiind minore . Cea mai mare parte din ele, adică 72 %, sunt explotate sexula, iar restul din procent sunt exploata prin muncă sau puse să comită diferite furturi.

Ne împotrivim sau nu, la nivel global, traficul de fiinţe umane este o industrie extrem de profitabilă. Concret este a două industrie colos după cea de droguri.

În încercarea de a opri acest flagel, a fost demarată o nouă campanie de prevenţi.

Campania „SUPORT” (Susținere, Umanitate, Prețuire, Opțiune, Reziliență, Toleranță. Stop traficului de fiinţe umane

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.)a organizat o serie de activități preventive dedicate marcării Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane – 30 iulie.

Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, A.N.I.T.P. derulează la nivel naţional activităţi de informare şi sensibilizare destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile în: case de tip familial, centre de plasament, centre de primire în regim de urgență, adăposturi de noapte pentru copiii străzii, centre de zi, tabere pentru copii, centre comerciale, zone și străzi aglomerate, aeroporturi, stații de metrou, hoteluri, pensiuni și ștranduri.

Mesajele anti-trafic sunt transmise și în mediul online prin intermediul rețelelor de socializare, la radio turiștilor de pe litoral ori în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2021.

În acest context, astăzi, Centrul Regional Timișoara al ANITP și Asociația LOGS-Grup de Inițiative Sociale lansează campania „SUPORT” în vederea îmbunătățirii și susținerii procesului de identificare a victimelor potențiale și reducerii cererii pentru traficul de persoane.

Campania „SUPORT” (Susținere, Umanitate, Prețuire, Opțiune, Reziliență, Toleranță) se va derula în perioada iulie 2021 – iulie 2022, în  județele Timiș, Arad și Caraș-Severin sub sloganul „Cere ajutor! Fii un ajutor!” și își propune:

1. informarea persoanelor vulnerabile care locuiesc sau prestează servicii în stradă, cu privire la riscurile și drepturile acestora;

2.  identificarea unor noi cazuri, acordarea asistenței și monitorizarea acestora;

3. sensibilizarea publicului larg cu privire la categoriile vulnerabile și riscurile la care sunt supuse.

Vezi şi https://republikanews.ro/centre-de-agrement-din-busteni…/

Vezi şi https://republikanews.ro/ei-sunt-elevii-de-10-din-ploiesti/

Vezi şi https://republikanews.ro/un-ploiestean-era-la-furat/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *