A fost marit numarul acțiunilor organizate de politistii prahoveni pe linia combaterii conducerii de autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Zilnic, pe drumurile din Prahova, sunt facute testari cu aparatele etilotest și cu cele DrugTest. Mai ales ca legislatia in acest sens a fost modificata. 

O nouă acțiune a fost făcută pe Drumul Național 1, pe raza comunei Bărcănești, fiind oprite, pentru control, 45 de autovehicule, printre care și autovehicule care efectuau transport public de marfă sau persoane.

Au fost efectuate, în total, peste 30 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest.

În cadrul acțiunii, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale. 10 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două privind nereguli la regimul transportului de persoane, iar alte 9 pentru alte abateri constatate. Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 7.500 de lei.

Prin această activitate, polițiștii au continuat să transmită participanților la trafic noile modificări ale legislației, mai exact modul în care va fi aplicată pedeapsa în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis- închisoare cu executare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *