logo
RNTV Live

STB își achită datoriile către ANAF în exact 37 de luni! Declarația lui Nicușor Dan: Situația este foarte previzibilă

https://portal.republikanews.ro/nicusor-dan-ii-da-judecata-pe-ponta-si-ghita-pentru-calomnii-repetate-daune-uriase/
Theo Tănăsescu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a subliniat în ședința CGMB de vineri că la preluarea mandatului său, STB avea o datorie eșalonată pe 60 de luni și o datorie eșalonată pe 12 luni, ceea ce crea dificultăți semnificative. În prezent, el a menționat că STB a reușit să se elibereze de această datorie, iar relația cu ANAF este acum stabilă și previzibilă. Dan a adăugat că în următorii 37 de luni nu se așteaptă să mai existe nicio datorie către ANAF. În ceea ce privește plățile anuale, primarul a subliniat că media este de 1,6 miliarde de lei pe an, comparativ cu 600-700 de milioane cât plătea administrația anterioară.

STB a scăpat de datoria cu care a fost preluată, spune Nicușor Dan

”În momentul în care am preluat acest mandat, STB, în relaţia sa cu ANAF avea o datorie eşalonată pe 60 de luni, 5 ani şi o datorie eşalonată pe 12 luni pe care o întrerupeau, nu puteau să plătească, era un chin. În momentul de faţă, STB a scăpat în sfârşit de acea datorie”, a spus primarul în cadrul şedinţei CGMB în care se dezbate bugetul pe 2024.

El a arătat că ”STB plătea aceste două rate dar nu îşi plătea obligaţiile curente, care deveneau alte datorii pe care le avea către ANAF”.

”În momentul acesta, situaţia STB cu ANAF este extrem de predictibilă, este la 12 a, sau a 13 a rată din cele 60, pe care şi-o plăteşte lunar, îşi plăteşte obligaţiile curente şi peste 37 de luni nu o să mai aibă nicio datorie şi se va stabiliza. Este predictibil şi ce s-a putut face cu bugetul pe care l-am avut.”, a mai spus primarul.

Nicuşor Dan a mai afirmat că pe termie, au plătit în medie 1,5 – 1,6 miliarde de lei, pe an, faţă de 600 sau 700 de milioane cât plătea administraţia trecută.

”Pe STB avem de asemenea plăţi pe care le facem de ordinul 50% mai mari, 60% faţă de ce plătea administraţia trecută. Dacă am fi avut măcar 50% din impozitele şi taxele din ce colectează Bucureştiul, binenţeles că datoriile aceste eşalonate nu ar fi existat, dar nu am avut. Eu nu cunosc o cheltuială pe care noi să o fi făcut-o şi care să fie nerezonabilă”, a mai spus el.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor