Ministerul Educației a publicat vineri, pe 25 august, primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat din anul 2023. Conform unei comunicări oficiale din partea instituției, rata generală de promovare (calculată pe baza rezultatelor inițiale din toate promoțiile) se situează la 29,8%.

Acest fapt indică că mai puțin de 3 din 10 candidați au reușit să treacă de cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

Pentru promoția actuală, rata de promovare este de 31,2%, iar pentru promoțiile anterioare aceasta se situează la 26,8%, potrivit informațiilor furnizate în comunicatul oficial.

În ceea ce privește distribuția candidaților promovați (un total de 8.504 de persoane), 6.108 dintre aceștia sunt din promoția anului 2023, în timp ce 2.396 de candidați fac parte din promoțiile anterioare.

În cadrul probelor scrise ale sesiunii de toamnă, un număr de 28.558 de candidați au participat din totalul de 33.974 de persoane înscrise. De asemenea, 67 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau încercări de fraudă (aceștia având interdicția de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului).

Candidații au posibilitatea să depună contestații în aceeași zi în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format tradițional cât și electronic. În acest context, candidații trebuie să completeze, semneze și să depună sau să trimită electronic o declarație-tip, în care confirmă că sunt conștienți că nota acordată în urma soluționării contestației este definitivă și poate duce la o modificare a notei inițiale, fie în sensul creșterii, fie în sensul scăderii.

Comparativ cu anul precedent, înainte de etapa de contestații, rata de promovare pentru promoția curentă înregistrată a fost de 34,1%, iar pentru promoțiile anterioare a fost de 32,5%.

Dosarul de presă poate fi consultat mai jos:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *