GETTY IMAGES

Actrița Emilia Clarke a spus că MBE-urile(Membru al Ordinului Imperiului Britanic) acordate atât ei, cât și mamei sale în onorurile de Anul Nou sunt „uimitoare” pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la leziunile cerebrale.

Starul Game of Thrones a suferit două hemoragii cerebrale la vârsta de 20 de ani, apoi a înființat o organizație de caritate în 2019 împreună cu mama Jenny.

Acum au fost numiți MBE pentru servicii pentru persoanele cu leziuni cerebrale.

„Pot spune pentru amândoi că MBE este pentru cauză și pentru caritate și pentru asta este rău. Pentru asta este uimitor”, a declarat Emilia pentru BBC News.

„Și cine nu vrea să meargă la palat? Am întrebat dacă pot să-mi iau câinele, dar se pare că tu nu poți.”

Se crede că perechea este prima mamă și fiică care au primit același premiu în aceeași listă de onoruri.

Emilia, în vârstă de 37 de ani, a spus că a fost „un miracol” că a fost aici pentru a vorbi despre hemoragiile suferite în 2011 și 2013.

Primul s-a întâmplat când era la sală, imediat după ce a terminat de filmat primul sezon din Game of Thrones, și a lăsat-o să lupte pentru viața ei. Dar ea a spus că a descoperit că nu există sprijin și reabilitare inadecvate după ce a părăsit spitalul.

„În spital, în fiecare zi ți se spune că vei muri. În fiecare zi ești privit ca un șoim, mai ales într-o secție de creier. Te trezești la fiecare două ore. Este acest scenariu cu miză mare. Și apoi trei săptămâni până la o lună mai târziu, ești eliberat.”

Îi era atât de frică să nu fie externată, încât „a găsit un motiv” să se întoarcă la spital a doua zi, a spus ea.

Cum influențează cele două lumea?

„Cel mai important lucru este că mama a primit-o”, a spus ea. „Faptul că suntem împreună este foarte drăguț, dar motivul pentru care organizația de caritate există cu adevărat este din cauza muncii pe care o face mama mea.”

Jenny a spus: „Marea onoare pe care am primit-o amândouă, nu o văd deloc pentru noi, pentru că tocmai începem această călătorie pentru a încerca să creștem gradul de conștientizare, dar este pentru miile de oameni care ne-au scris și milioanelor de oameni din întreaga lume care nu au voce.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *