Sportivii români Ilie Sprîncean și Oleg Nuță au ratat calificarea în Finala A a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au terminat pe locul cinci în a doua semifinală. Cu un timp de 1 minut 43 secunde 42/100, ei nu au reușit să se încadreze între primele patru echipaje care au obținut accesul în finala pentru medalii.

Sprîncean și Nuță au fost depășiți pe ultimii metri ai cursei de echipajul ceh format din frații Petr și Martin Fuksa, care au înregistrat un timp de 1 minut 42 secunde 69/100. În ciuda performanței lor din semifinală, românii vor avea ocazia să concureze în Finala B, programată tot joi la ora 14:20, în timp ce Finala A va avea loc la 14:30.

Este de remarcat că în sferturile de finală, desfășurate marți, Sprîncean și Nuță au obținut un timp semnificativ mai bun, de 1 minut 40 secunde 00/100, ceea ce a evidențiat potențialul lor.

Ultima medalie olimpică pentru România la kaiac-canoe datează din Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu și Mitică Pricop au câștigat aurul la proba de canoe dublu 1.000 de metri și bronzul la 500 de metri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews