Invatamantul romanesc inca ascunde in scolile si liceele din toata tara cadre didactice care nu au reusit sa performeze in timp, si chiar obtin note extrem de mici la evaluari. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, este de parere ca o salarizare corespunzatoare ar putea sa reprezinte un imbold pentru profesori. In acest fel dascalii ar putea sa isi doreasca o evolutie si implicit sa fie interesati de gradatia de merit, noua masura introdusa in legea invatamantului preuniversitar.

Noul cadru salarial din Ministerul Invatamantului, sau un sistem mai robust de salarizare ar putea fi cheia care sa ii determine pe profesori sa performeze in activitatea didactica, sustine ministrul educatiei, Ligia Deca.

Ministrul Educatiei este de parere ca acolo unde există comportamente inacceptabile in cazul cadrelor didactice trebuie să existe măsuri, aşa cum avem măsuri şi pentru elevii care încalcă limita.

In final, Ligia Deca a afirmat ca trebuie un just echilibru între evaluarea performanţei şi atractivitatea profesiei, în aşa fel încât să avem cei mai buni absolvenţi de învăţământ superior care vin şi devin la rândul lor dascăli.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *