Proprietarii culturilor de vita de vita sunt asteptati sa depuna cereri de plata pentru interventia ”Asigurarea recoletelor”. Pentru a obtine despagubiri trebuie sa aiba  o suprafata cultivata cu soiuri de vita-de-vie care produc struguri pentru vin, de cel putin 0,1 hectare, iar aceasta suprafata, pentru care exista o polita de asigurare a recoltei,  sa fie inscrisa in Registrul plantatiilor viticole.

Potențialii beneficiairi din Prahova sunt așteptați până pe 15 octombrie să depună cererile de plată pentru intervenția “Asigurarea recoltelor” la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură situat în Bulevardul Independeței din Ploiești. Solicitanții trebuie să dețină viță de vie care produce struguri de vin cultivată pe cel puțin 0,1 hectare.

O altă condiție pentru a obține acest sprijin financiar de la APIA este ca plățile din asigurare sau alte scheme de sprijin să nu compenseze producătorii pentru mai mult de 100 % din pierderea suferită.

Valoarea totală a ajutorului poate ajunge la 80 % din costul primelor de asigurare plătite de producători pentru a se asigura împotriva pierderilor cauzate dezastre naturale sau până la 50% pentru pierderile cauzate de fenomene climatice nefavorabile, de animale, de boli ale plantelor sau de infestări cu dăunători. Anul trecut, la nivelul județului Prahova, 16 producători au beneficiat de acest sprijin financiar.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *