logo
RNTV Live

Spitalul de Pediatrie din Ploiești s-ar putea muta în clădirea IPCUP. Acesta se poate dărâma în cazul unui seism puternic

Spitalul-de-Pediatrie-Ploiesti
Erika Stoica

Primăria Ploiești propune o soluție pentru îmbunătățirea condițiilor de sănătate ale copiilor din oraș prin mutarea Spitalului de Pediatrie în clădirea IPCUP. Această inițiativă vine în contextul în care Spitalul de Pediatrie Ploiești își desfășoară activitatea în sistem pavilionar, în trei locații diferite, cu dificultăți în a îndeplini cerințele de funcționare și de siguranță a pacienților.

Situația este cu atât mai alarmantă cu cât Raportul de expertiză tehnică de stabilitate seismică nr.10511/2023 indică faptul că clădirea actuală a Spitalului de Pediatrie este încadrată în clasa II de risc seismic, necesitând lucrări de consolidare imediate.

Primarul Andrei Volosevici a subliniat necesitatea unei soluții urgente pentru această problemă. “De 3 ani de zile încerc să conving Consiliul Local de necesitatea construirii unui spital de pediatrie în Ploiești, dar m-am lovit de refuzul consilierilor locali. A fost nevoie de o pauză de consultări pentru a putea prelua în patrimoniul municipiului clădirea IPCUP, pentru a muta activitatea spitalului de pediatrie. Este un pas înainte în lupta pentru Spitalul de Pediatrie. Vom demara, în cel mai scurt timp, toate demersurile pentru atingerea acestui obiectiv atât de important pentru Ploiești”, a declarat primarul.

Mutarea Spitalului de Pediatrie în clădirea IPCUP ar putea rezolva multiple probleme legate de infrastructură și siguranța pacienților, oferindu-le copiilor din Ploiești acces la îngrijire medicală de calitate într-un mediu modern și sigur.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor