Ploaia de meteoriți Perseide va atinge vârful în acest weekend, dându-ne sansa de a avea parte de o priveliste spectaculoasă pe cerul nopții.

Activitatea maximă a ploii de meteori Perseide va avea loc în jurul orei 04:00 EDT (08:00 GMT) duminică – 13 august.

Potrivit Royal Museums Greenwich, Perseidele oferă un spectacol anual pe care pasionații de meteori îl anticipează cu nerăbdare. În circumstanțe favorabile, acești entuziaști ar putea asista la până la 100 de bile de foc și dungi luminoase în fiecare oră în timpul ploii de meteoriți. Vârful ploii ar putea dezvălui un număr și mai mare de aceste fenomene cerești.

Anul acesta, ploaia de meteori Perseide este activă între 17 iulie și 24 august. Perseidele își iau numele de la faptul că meteorii săi par să se îndrepte spre Pământ dinspre constelația Perseus.

Aceasta înseamnă că cel mai bun moment pentru a vedea ploaia de meteoriți Perseide este atunci când radiantul din Perseus este deasupra orizontului. Pentru observatorii cerului din New York, punctul radiant al Perseidelor este circumpolar, ceea ce înseamnă că este întotdeauna deasupra capului, ceea ce înseamnă că ploaia de meteori este vizibilă toată noaptea după ce soarele a apus și cerul s-a întunecat.

Sursa: space.com

Fluxul live gratuit online va începe sâmbătă la ora 21:30 EDT (01:30 GMT duminică) și poate fi vizionat pe pagina WebTV a proiectului Virtual Telescope si pe canalul YouTube .

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *