logo
RNTV Live

Specialiștii americani exprimă opoziție față de autorizarea unui tratament cu ecstasy pentru stresul posttraumatic

Nobody thought of bringing a headache pill to the party?
Dudau Andreea Valentina

Un comitet consultativ de experți americani a emis un aviz negativ cu privire la autorizarea în Statele Unite a unui tratament împotriva stresului posttraumatic care utilizează MDMA, un drog cunoscut sub numele de ecstasy și consumat în mod ilegal la petreceri!

Tratamentul, administrat în paralel cu ședințe de psihoterapie, nu a fost considerat adecvat în ceea ce privește procedura utilizată în desfășurarea testelor și soliditatea rezultatelor de către experți.

Agenția americană a medicamentului (FDA) a convocat acest comitet de experți pentru a primi părerea lor. FDA nu este obligată să urmeze acest aviz, dar rareori nu o face.

Marți seara, în timpul votului, nouă din cei 11 experți au concluzionat că tratamentul nu și-a demonstrat eficiența în tratarea tulburărilor de stres posttraumatic (PTSD).

De asemenea, zece dintre cei 11 experți au apreciat că beneficiile tratamentului nu depășesc riscurile implicate.

Stresul posttraumatic apare după un eveniment traumatizant și afectează aproximativ 5% din populația americană. Persoanele afectate prezintă un risc crescut de comportamente suicidale și abuz de substanțe.

În prezent, în Statele Unite există doar două tratamente autorizate pentru PTSD, dar acestea nu sunt întotdeauna eficiente.

Ecstasy (MDMA) este în prezent o substanță ilegală în Statele Unite, iar autorizarea utilizării sale într-un tratament medical ar reprezenta o schimbare semnificativă.

În general, cercetătorii analizează tot mai serios utilizarea substanțelor psihedelice în tratarea unor afecțiuni precum depresia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor