logo
RNTV Live

SpaceX lansează 21 de sateliți Starlink din California pe 25 septembrie

OIP-1-4
Constantin Corina

21 de sateliti vor fi lansati de SpaceX astăzi din California

O rachetă SpaceX Falcon 9 va fi lansată din California luni dimineața, pe data de 25 septembrie, transportând 21 de sateliți Starlink pe orbită. Falcon 9 a decolat de la baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California luni, la 4:48 a.m. EDT (0848 GMT; 1:48 a.m., ora locală a Californiei).

Lansarea a fost transmisă în direct prin contul SpaceX pe X, acoperirea a început cu aproximativ cinci minute înainte de decolare. Prima etapă a lui Falcon 9 s-a întors pe Pământ în siguranță și a aterizat pe o navă cu dronă SpaceX pe mare la aproximativ 8,5 minute după lansare.

A fost a șasea decolare și aterizare pentru această primă etapă Falcon 9, conform descrierii misiunii SpaceX. Cei 21 de sateliți Starlink au fost desfășurați de pe treapta superioară a lui Falcon 9 pe orbita joasă a Pământului (LEO) la aproximativ 62,5 minute după lansare.

Lansarea de luni dimineață a avut loc la mai puțin de două zile după decolarea Starlink de pe Coasta Spațială din Florida, care a marcat cel de-al 17-lea zbor pentru prima etapă Falcon 9.

Acest lucru a legat recordul de reutilizare al companiei, care a fost stabilit chiar săptămâna trecută.

Starlink este megaconstelația de internet a SpaceX. Rețeaua constă din peste 4.750 de sateliți operaționali în LEO, iar acest număr va continua să crească mult în viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor