logo
RNTV Live

SpaceX a lansat Starship, cea mai puternică și cea mai mare rachetă din lume

-1x-1
Constantin Corina

SpaceX a lansat racheta Starship de la baza din Texas. Lansarea a avut loc la ora 15 și este a doua oară când racheta va zbura în configurație completă, scrie BBC.

Lansarea programată pentru vineri a fost anulată din cauza necesității de a înlocui o piesă la sistemul de control al zborului. Elon Musk a anunțat că trebuie să înlocuiască un grilaj coordonator și că lansarea a fost amânată pentru sâmbătă, conform unei postări pe platforma X.

Evenimentul este planificat într-o fereastră de 20 de minute, deschisă la ora 8:00 EST (13:00 GMT) de la baza Starbase din Golful Mexicului, în apropiere de Boca Chica, Texas. Aceasta reprezintă a doua încercare de lansare în spațiu a rachetei Starship, cu o înălțime de 122 de metri. În cadrul primei tentative, în aprilie, racheta a explodat aproximativ patru minute după decolare.

Oficialii companiei au declarat că racheta este pregătită pentru lansare de mai multe luni, așteptând obținerea licenței de la Administrația Federală a Aviației SUA, pe care SpaceX a primit-o miercuri. Această lansare reprezintă unul dintre numeroasele teste cruciale în construcția unei rachete complet reutilizabile, capabilă să transporte încărcături de sateliți cu o greutate de 150 de tone în spațiu, precum și echipaj uman pe Lună sau, în viitor, pe Marte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor