Sursă foto: UPB

În vara lui 2023, la Bucureşti, a avut loc SpaceFEST, un eveniment unic, plin de aventuri şi descoperiri, menit să inspire şi să educe oamenii de toate vârstele cu privire la explorarea spaţială.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Space for a Better World şi OP Global Events şi susţine proiectul AIM HIGHER ROMANIA. Acesta a transformat în 2023 campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti „într-o uriaşă navă spaţială”.

Pe ordinea de zi, subiectele principale dezbătute au fost: întâlniri cu astronauţi faimoşi la nivel mondial, gustări spaţiale, expoziţie de tehnologii, imprimare 3D şi demonstraţii de robotică, ateliere de astronomie, sateliţi, rachete, VR Space Tour, simulator zbor, concursuri, experienţe multimedia nemaivăzute, precizează organizatorii.

„Într-un singur loc, sub cupola celebrei clădiri Rectorat (cunoscută pentru acoperişul său inconfundabil ce are forma unui OZN) se vor derula activităţi interactive, expoziţii şi prezentări concepute special pentru a aduce mai aproape de oameni fascinantul spaţiu”, arată sursa citată.

Printre invitați s-au numărat: Dumitru Prunariu – cosmonaut român (primul şi singurul român care a ajuns în spaţiu), alături de Nicole Stott – astronaut NASA (a petrecut 104 zile în spaţiu şi este a 10-a femeie care a efectuat o ieşire în spaţiu) şi Sara Sabry (prima femeie egipteană care a ajuns în spaţiu).

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *