Danemarca a retras din magazine mai multe produse picante cu tăiței ramen de la compania sud-coreeană Samyang

Danemarca a retras din magazine trei arome de ramen instant Samyang: Buldak 3x Pui picant și iute, 2x Pui picant și fierbinte și Tocană fierbinte de pui. Agenția pentru alimente din Danemarca a emis marți avertismentul și retragerea, îndemnând consumatorii să evite aceste produse.

„Înțelegem că autoritatea alimentară daneză a retras produsele, nu din cauza unei probleme de calitate, ci pentru că erau prea picante”, a declarat firma într-o declarație pentru BBC.

„Produsele sunt exportate la nivel global. Dar aceasta este prima dată când sunt rechemate din motivul de mai sus”.

Ramenul este atât de picant încât există riscul ca consumatorii să fie „otrăviți”. Administrația Daneză Veterinară și Alimentară a constatat că nivelul de capsaicină dintr-un singur pachet este „atât de mare încât există riscul ca consumatorul să fie otrăvit”. De asemenea, a subliniat că alimentele extrem de condimentate pot dăuna copiilor.

Anunțul a generat discuții aprinse online, cu reacții amuzate din partea iubitorilor de mâncare condimentată, care au ridiculizat toleranța scăzută a danezilor la condimente. Un comentariu popular pe un forum de ramen Reddit spunea: „Aveam un prieten din Danemarca care credea că creveții paniți fără gust cu puțin piper măcinat pe ei sunt prea picanți. Nu sunt surprins să cred că acest ramen este otravă”, a citit un comentariu de top pe un forum de ramen Reddit.

Samyang a declarat că va „examina îndeaproape reglementările locale” din Danemarca și va răspunde corespunzător. Aceste produse nu au fost rechemate în nicio altă țară și nu au fost emise alte avertismente de siguranță.

Capsaicina este compusul chimic din ardei iute care provoacă senzația de arsură. Când este consumată, se leagă de receptorii din gură, provocând senzația intensă de picant.

Samyang este un important producător de produse alimentare din Coreea de Sud, cunoscut pentru crearea primilor tăiței instant din țară în anii 1960.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *