logo
RNTV Live

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost condamnată la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru luare de mită/ Decizia Tribunalului Cluj nu este încă definitivă

sorina-pintea-control-cele-mai-reclamate-spitale-din-tara-nu-mi-a-placut-ce-am-vazut-342876
Dudau Andreea Valentina

Vineri, Tribunalul Cluj a emis o condamnare la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, într-un caz de luare de mită. Cu toate acestea, decizia magistraților nu este încă definitivă!

“Instanța condamnă inculpata P.S. la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată în minuta Tribunalului Cluj.

În plus față de pedeapsa cu închisoarea, instanța a decis interzicerea Sorinei Pintea de a ocupa funcții publice sau de a fi manager într-un spital public pe o perioadă de trei ani. De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 10.000 de euro de la Sorina Pintea.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel în termen de zece zile de la comunicare.

La sfârșitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, ar fi pretins și primit, prin intermediul unui terț, sumele de 10.000 de euro (pe 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (pe 28 februarie 2020) de la reprezentanții unei societăți comerciale.

Aceste sume nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a blocului operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și a spațiilor adiacente din Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, contract încheiat în anul 2019 între unitatea spitalicească și societatea comercială.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor