logo
RNTV Live

Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu ministrul italian al Transporturilor pentru a discuta despre inițiative noi care să faciliteze conexiunile rutiere

sorin-grindeanu-1-scaled
Constantin Corina


Joi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o întâlnire cu omologul său italian, Matteo Salvini, pentru a discuta despre noi proiecte în domeniul transporturilor, având în vedere interconectarea rutieră pe traseul Marea Baltică-Marea Neagră-Marea Egee

Joi, pe Facebook, Sorin Grindeanu a anunțat o nouă întâlnire cu bunul său prieten, ministrul italian al Transporturilor și Infrastructurii, Matteo Salvini. Au decis că este momentul să implementeze proiecte noi, stabilite în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, pentru a asigura interconectarea rutieră între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee. În România, această conexiune va fi realizată prin construcția drumului de mare viteză Arad-Oradea.

Ministrul Transporturilor subliniază că dezvoltarea rețelelor TEN-T este un obiectiv comun al ambelor țări, precum și diversificarea rutelor de transport care tranzitează teritoriul Uniunii Europene.

În contextul extinderii rapide a rețelelor de transport din România, Grindeanu a evidențiat importanța respectării angajamentelor contractuale de către firmele italiene active în domeniul infrastructurii. Orice întârziere în implementare ar putea cauza prejudicii la nivel național și european.

Un alt subiect discutat a fost sprijinul acordat Ucrainei de către România. Grindeanu a subliniat interesul pentru participarea firmelor românești, alături de cele din alte state europene, la reconstrucția țării după finalizarea conflictului ruso-ucrainean. Se prevede o conexiune maritimă mai eficientă între Portul Constanța și porturile italiene de la Marea Adriatică (Trieste, Ravenna etc.), facilitând astfel tranzitul de mărfuri.

Guvernul italian și-a reiterat sprijinul pentru aderarea României în totalitate la Spațiul Schengen. Grindeanu a mulțumit omologului său pentru susținerea acordată și a subliniat că România va sprijini demersurile Italiei la nivel european. A promis că partea română se va alătura demersului Romei pentru denunțarea interdicțiilor impuse de Austria transportatorilor pe Coridorul Brenner (Tirol).

Ministrul Transporturilor face parte din delegația premierului Marcel Ciolacu, aflată în vizită oficială în Italia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor