Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a subliniat într-o emisiune la Antena 3 că partidul său nu a reușit să câștige președinția României în ultimele două decenii. El și-a exprimat convingerea că Marcel Ciolacu va avansa în turul al doilea al alegerilor, dar a recunoscut că greșelile pot apărea, amintind de situația din 2009, când Mircea Geoană a ratat șansa de a câștiga.

„De 20 de ani, scopul nostru a fost să ducem candidatul în turul doi. De fiecare dată am pierdut. Nu am avut probleme în a ne aduce candidatul în această fază, însă dificultățile au apărut ulterior. Nu voi uita greșelile din 2009, când Geoană și-a bătut joc de munca noastră”, a declarat Grindeanu.

Referitor la contracandidați, Grindeanu a menționat că sunt trei sau patru candidați în sondaje cu un procent de aproximativ 15%. „Îmi e greu să spun, cu două luni înainte de alegeri, cine dintre cei patru se va desprinde pentru turul doi. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale”, a adăugat el.

Grindeanu a precizat că, conform sondajelor comandate de PSD, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, nu se află în cursa pentru turul al doilea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews