logo
RNTV Live

Sorin Grindeanu menține promisiunea: 250 de noi kilometri de autostradă și drum expres în 2023-2024

sorin-grindeanu
Dumitrache Catalina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că își menține promisiunea făcută la sfârșitul anului 2022 conform căreia în anii 2023 și 2024 România va avea 250 de noi kilometri de autostradă și drum expres. În prezent, sunt finalizați 88 de kilometri din totalul de 250 promiși atunci de Grindeanu.

”Eu am spus de cei 250 de kilometri la finalul anului 2022, când mi s-a aprobat un buget record la Ministerul Transporturilor și care anul acesta este și mai mare și am spus că în 2023 și 2024 vor fi dați în circulație cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres și mă țin această chestiune. O să vedeți că până la sfârșitul anului acești minim 250 de kilometri – astăzi, când vorbim, sunt 88, astăzi – acești 250 vor fi dați”, a declarat Sorin Grindeanu, marți seară, la Digi 24.

El a spus că se lucrează la tronsoanele de autostradă din jurul Capitalei, precizând că, pe varianta de sud a autostrăzii A2, vor fi date în circulație, până la finalul verii, unele tronsoane.

”Pe varianta nordică (a autostrăzii A0 – n.r.) deja avem în circulație 20 de kilometri, mai sunt și celelalte loturi care vor fi inaugurate, din păcate nu anul acesta, începând de anul viitor”, a explicat Grindeanu.

În ceea ce privește tronsoanele autostrăzii Pitești – Sibiu pentru care s-au semnat contracte, ministrul a susținut că acestea sunt ”în grafic, iar unele chiar în avans”, toate aceste tronsoane urmând a fi finalizate în perioada 2026-2027.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor