Featured Video Play Icon

Peste 3.000 de persoane si-au gasit un loc de munca, anul acesta, cu sprijinul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova. Numarul celor care au apelat la AJOFM este insa mult mai mare. Joburile pentru cei fara studii sunt cel mai greu de gasit.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa Agențiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a-și găsi mai ușor un job care se li potrivește.

Pe baza profilului realizat, șomerii sunt îndrumați către locurile de muncă vacante potrivite. În prima jumătate a anului, aproape 7500 de persoane au beneficiat de asistenţă din partea angajaților AJOFM Prahova. 3000 au fost și încadrate în muncă. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii liceale. La polul opus se încadrează persoanele care  fac parte din categoria  numită  ”greu sau foarte greu ocupabile”.

Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă desfășoară pentru șomeri și cursuri gratuite de recalificare. Printre cele deschise în prezent, în Prahova, se numără cursuri de ajutor de bucătar, maseur, cofetar, agent de securitate sau referent resurse umane.

By Costin