Soluție pentru redresarea sectorului agricol

Parcurile agro-zootehnice, soluție pentru redresarea sectorului agricol zootehnic din România. Deputatul George Ionescu, unul dintre inițiatorii proiectului de lege, spune că se întinde o mână de ajutor micilor crescători de animale, care nu pot accesa fonduri europene și nici nu își pot dezvolta micile ferme.

Soluție pentru redresarea sectorului agricol zootehnic

Sectorul agricol zootehnic din România a fost total neglijat de autoritățile române în ultimii ani, atât în ceea ce privește crearea oportunităților de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, cât și din perspectiva susținerii statale. O parte din cererea națională de produse alimentare de origine animală este safisfăcută cu ajutorul produselor de import. Există însă mulți mici crescători de animale care ar putea acoperi cererea pieței, dacă sunt ajutați. De aici a apărut proiectul de lege pentru înființarea parcurilor agro-zootehnice, propus de partidul Forța Dreprei, printre inițiatori fiind deputatul George Ionescu, președintele filialei Prahova a acestei formațiuni.

Primăriile pot astfel înființa aceste parcuri agro-zootehnice, fie pe terenul de care dispun în extravilanul localității, fie, în absența acestuia, pe un teren aflat în patrimoniul Agenției Domeniilor Statului. Avantajele sunt extrem de multe.

Mai mult, crearea acestor parcuri ar ajuta și la gestionarea modului în care sunt tratate animalele cu antibiotice. Mulți fermieri administrează haotic medicație animalelor, în acest fel modificând produsul final.

Un alt aspect important este că prin aceste parcuri agro-zootehnice se crează capacitatea de asociere a micilor fermieri fie în vederea valorificării produselor de origine animală pe piața internă și externă, fie  către procesatori. În plus, există și avantajele ce țin de primăriile respective. Cresc veniturile proprii la buget și se diminuează șomajul.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *