logo
RNTV Live

Soldatul american care s-a autoinflamat în fața Ambasadei Israelului din Washington a decedat

Vrei să ai o carieră de soldat sau de gradat profesionist? Iată ce trebuie să faci
Constantin Corina

Forțele armate ale Statelor Unite au anunțat luni că militarul american care și-a dat foc duminică în fața Ambasadei Israelului la Washington, ca formă de protest împotriva războiului din Gaza, a murit din cauza rănilor

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a confirmat că persoana implicată în incidentul de duminică a decedat din cauza rănilor suferite. Informații suplimentare vor fi furnizate după ce rudele vor fi informate.

Echipele de salvare au fost chemate de urgență la fața locului, răspunzând unui apel privind o persoană surprinsă de flăcări în fața Ambasadei Israelului. La sosirea lor, au constatat că Serviciul Secret al Statelor Unite deja stinsese focul. Victima a fost transportată la spital cu răni grave, punându-i viața în pericol. Un purtător de cuvânt al forțelor armate aeriene americane a confirmat că decedatul era membru activ al armatei, fără a oferi alte detalii.

Ambasada Israelului a comunicat că niciun membru al personalului său nu a fost rănit și că nu-l cunoșteau pe militarul american implicat. Imaginile aparent difuzate în direct pe platforma de streaming Twitch îl arată pe individ, în uniformă militară, exprimându-și dezaprobarea față de conflictul din Gaza și aruncându-se cu lichid inflamabil înainte de a-și da foc.

Ulterior, a strigat “Free Palestine!” în timp ce cădea la pământ. AFP nu a putut confirma autenticitatea imaginilor, în timp ce New York Times a menționat că videoul a fost retras de pe Twitch. Incidentul a avut loc într-un context în care protestele împotriva ofensivei israeliene din Gaza se amplifică în SUA, în urma unor evenimente precum atacul comis de comandourile Hamas la 7 octombrie 2023.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor