Deputații au adoptat marți proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Astfel, cei prinși de Poliție riscă să rămână fără permis timp de 10 ani

Acest proiect de lege, adoptat de Parlament, va intra în vigoare după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis. Parlamentarii consideră necesară înăsprirea pedepselor pentru a reduce numărul accidentelor mortale pe șoselele din România. Conform noii legi, șoferii care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor riscă să rămână fără permis timp de 10 ani. Dacă aceștia provoacă un accident mortal, pedeapsa este între 15 și 25 de ani de închisoare.

Senatul a adoptat inițiativa social-democratului Robert Cazanciuc la începutul lunii decembrie, iar Camera Deputaților a fost forul decizional. Propunerea legislativă modifică normativele privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe psihoactive.

Robert Cazanciuc a declarat în decembrie că modificarea legislativă prevede că șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8‰ sau drogați nu mai pot redobândi permisul timp de până la 10 ani.

România ocupă de șase ani primul loc în Europa la numărul de accidente. Anual, 1.700 de persoane mor și alte 8.200 sunt grav rănite și rămân mutilate pe viață din cauza accidentelor rutiere.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *