sursă foto Ziarul de Iaşi

Polițiștii din județul Prahova au descoperit doi șoferi care conduceau sub influența alcoolului, punând în pericol siguranța rutieră.

Primul incident a avut loc pe 15 august, în jurul orei 16:00, în comuna Gornet, unde polițiștii Secției Rurale Bălțești au oprit un autoturism pentru un control de rutină. Șoferul, un localnic, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice.

Al doilea caz s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 august, în jurul orei 01:00, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploiești. Polițiștii Secției nr. 3 au oprit un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, iar etilotestul a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre de sânge.

Ambele incidente sunt acum sub investigație, polițiștii încercând să stabilească toate detaliile pentru a clarifica circumstanțele exacte. Aceste cazuri subliniază pericolul pe care îl reprezintă conducerea sub influența alcoolului, atât pentru șoferi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews