logo
RNTV Live

Șofer ucrainean subiect alunei investigații penale – A fost interceptat la Vama Giurgiu transportând substanțe periculoase lipsite de documente

camion_drum
Iorgu Theo

Mai mult de 20 de tone de substanțe inflamabile, transportate fără documente legale, au fost găsite într-un camion condus de un șofer ucrainean la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

„La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile. Cu ocazia efectuării controlului, în baza unei acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 tone de substanţe inflamabile constând în flacoane tip spray ce conțin gaz butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea prevederile legale”, potrivit unui comunicat de presă.

Marfă confiscată, șofer cercetat penal

Polițiștii de frontieră precizează că întreaga cantitate de substanțe, evaluată la aproximativ 2.500.000 de lei, a fost confiscată în scopul investigațiilor ulterioare, care vor fi efectuate de către personalul din cadrul SAESP IPJ Giurgiu, și a fost depozitată într-un spațiu autorizat în acest sens.

„În prezent, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport, tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet”, se arată în finalul comunicatului.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor