Statistici îngrijorătoare ies la iveală cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, sărbătorită astăzi, 25 noiembrie. Inventarierea violenţelor declarate demonstrează că un sfert dintre femeile din țară suferă violențe din partea partenerului de viaţă. Numărul lor este cu mult mai mare şi asta pentru că multe aleg să trăiască într-un mediu violent, fără a cere ajutor. Majoritatea victimelor nu depun plângere la Poliție, şi nici nu scot certificate medico-legale pentru a se putea lua măsuri împotriva agresorului.
Conform studiului FRA – Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene din 2014, în România 30% dintre femei spun că au fost afectate de violența fizică sau sexuală la un moment dat în viață după vârsta de 15 ani, încadrându-se în media la nivel european: 24% dintre femeile din România au suferit violență din partea partenerului, iar 14% dintre femeile din România au suferit violență din partea unei alte persoane decât partenerul. Legat de experiența de violență în copilărie, un procent de 24% dintre femeile din România spun că au fost supuse la violență fizică sau sexuală de către un adult înainte de vârsta de 15 ani.
Violența psihologică afectează între 30 și 39% dintre femei. 6% dintre femei au suferit violență sexuală din partea partenerului sau a unei alte persoane, în 97% dintre cazurile de violență sexuală agresorul fiind bărbat.
Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilora fost celebrată în 25 noiembrie în fiecare an începând cu anul 2000.
foto cu caracter ilustrativ
citeste mai mult pe http://ziarulceahlaul.ro/ziua-internationala-pentru-eliminarea-violentei-impotriva-femeilor/